Достигаме пълната свобода днес

Достигаме пълната свобода днес

Днес достигаме до пълната свобода!

Днес, 23-ти март 2020 година, достихнахме, ъ-ъ, достигьньахме, достигаме до пълната свобода. От кога мечтаехме за това! Сега, сме свободни, във робството на едната килийка: домът.

Ако не си от онези — постоянно оплакващи се — навярно оковани в „апартамента“ в момента, сигурно си в домът ти на село, където можеш да изпиташ невероятното удоволствие от достигането на пълната свобода.

Свободата, да се насладиш на тишина и спокойствие. Без реактивни двигатели, кръстосващи небето и без шофьори на стимуланти да кръстосват пътя. Свободата, най-сетне да пиеш чай, вместо кафе. Свободата, да си приготвиш сам храната. Свободата, да носиш маска, когато си поискаш. Свободата, да се придвижиш пеша. Свободата, никой да не те търси за нищо и по всяко време. Свободата, да си сам. Свободата, да затвърдиш връзките със себе си.

Сложи си маска, защото ще изтупаш праха от нещо отдавна забравено, нещо което те чака да бъде свършено. Ето сега, имаш време за ОНЗИ проект, който беше оставил за ЕДИН ДЕН, но всъщност е много важен за теб. Или имаш свободата, просто да си починеш. Свободата, да изпаднеш в дълбока медитация.

За какво мечтаеше, когато беше дете?

За Гая, за Дом и Градина, където да запаля Огън и да разстеля Футон на Земята. За баланс. За природо-съобразен начин на живот. За устойчив живот, в хармония с природата.

Ако ти беше Гая (Земята като живо същество) какво щеше да правиш с рода човешки?

Страх ли те е от смъртта?

Leave a reply